Snart så ser jag palmer och vita stränder















Om ett dygn befinner jag mig förhoppningsvis på Arlanda, om inte detta snöoväder hindrar oss vill säga. Det är i Thailand som jag ska spendera de två kommande veckorna, vilket känns helt underbart. Trots att jag har en härlig tid i paradiset framför mig infinner sig en stor klump i min mage. Det kommer att vara riktigt jobbigt att åka ifrån älsklingen. Jag önskar verkligen att han kunde följa med även detta år. Tack vare honom blev 2008 det bästa året i Thailand, någonsin!



Kanske världens bästa flickvän?

Har precis krupit ned i soffan bland kuddar och plädar för att, med andan i halsen, försöka slappna av en stund. Gårdagens arbete flöt på, trots att serveringen nog kändes lite turbulent för alla oss servitriser. Somnade inte förrän vid tre-tiden då Snabba Cash fångade mitt intresse. Klockan ringde 09.30 och upp flög jag som ett jehuu, tvättstugan väntade redan klockan 10.00. Hela dagen har jag tvättat, tvättat och återigen tvättat samt städat lägenheten från golv till tak och inte nog med detta så har jag även bäddat rent i vår dubbelsäng. Allt detta har jag åstadkommit trots mitt halsonda som vägrar ge sig. Vad gör man inte för sin älskade pojkvän som äntligen kommer hem:) Känner mig som, kanske, världens bästa flickvän just nu!

Det blir inget träningspass för mig denna kväll och inte heller imorgon bitti då min hals ömmar - typiskt. Jag funderar dock på att ta en lugn promenad till Sporthallen då syster spelar match. Det kan ju bli trevligare än att sitta i lägenheten helt ensam.

Fick för en stund sedan en väldigt bra känsla i magen, nu är sommaren räddad!





Ett riktigt kanonfynd

Mitt halsonda, som inte är av denna värld, sitter fortfarande i och jag känner mig inte speciellt mycket piggare. Har, pga mitt halsonda, endast tagit det lugnt idag - packat lite samt hälsat på hos mamma och pappa. Hittade en gammal tröja från Gina Tricot i byrålådan under förmiddagen när jag var i full gång med packningen. En sax och tio minuter senare hade jag förvandlat denna till en magtröja - som verkar bli modernt till våren! Detta kallar jag för ett riktigt fynd!

Nu ska jag bege mig till köksdelen av vår lägenhet för att sno ihop lite mat innan en arbetskväll bakom bardisken väntar!

Ha en bra kväll alla!


Resfebern börjar infinna sig..



Resfebern börjar sakta men säkert infinna sig i min lilla mage. Det börjar verkligen dra ihop sig nu! Har förövrigt världens halsont efter spinningpasset denna morgon, så pass att jag knappt orkar resa mig ur soffan. Var dock tvungen att trava in i sovrummet för att riva och slita i garderoberna, packning står just nu som prio ett på listan.

Det ska bli så otroligt skönt att få spendera två veckor i ett varmt paradis och framför allt att slippa snö och 20 minusgrader. Det kommer dock att kännas vemodigt att åka ifrån älsklingen. Vi har knappt hunnit ses någonting sedan flytten pga lumpen. Jag får dock glädjas åt att Mr J kommer hem kvällen innan jag åker, om inte snöovädret håller honom fast i Stockholm - hemska tanke. Nu måste jag återgå till packningen som ligger så snällt på sängen och väntar.


Jeansskjorta


Unnade mig denna läckra jeansskjorta idag :)



Även mästerkockar kan misslyckas

c

Mästerkocken Amanda entrade köket även denna kväll, dock blev resultatet inte alls i klass med tidigare middagar. Mjölklumpar bildades och det hela blev till en smet och ej en sås. Sara rynkade näsan när hon såg middagen och utbrast: Vi får tänka på de fattiga barn som ej får någon mat!


Nattinlägg



Nu ligger jag, helt ensam, i vår stora dubbelsäng efter en kvälls/natts arbete. Alltid känner jag mig helt slut efter en kväll bakom bardisken, så slut att jag knappt härdar ut de sista minutrarna. När jag sedan hoppar i säng försvinner tröttheten direkt, så som nu tillexempel..

Imorgon blir det till att kliva upp i tid för att hinna se reprisen av Melodifestivalen, som jag missade då jag började redan klockan 21. På eftermiddagen väntar ett efterlängtat spinningpass!


Dagar för bikini



FÖRBANNADE SNÖ!!
Jag vill ju ha sommar..


Fredagsmys med bästa E



Det är fredag, så vi slöt samman och hade vårt lilla fredagsmys då våra Mr J och Mr T var på annat håll :)



Bara nio dagar kvar..

Denna torsdag har inte alls varit speciellt händelserik, inte alls i närheten av gårdagen i alla fall. (Och tack gud för det!) Det blir ju lätt en "slappis-dag" då man jobbar hela onsdagsnatten och sedan insisterar på att träna klockan nio morgonen därpå. Spinning var det som gällde denna morgon och nu väntar ett pass Nordic Power. Vi har även fått ny kyl och frys till lägenheten idag, äntligen! Den förra brummade på som bara den. På nätterna fick man ta sig en funderare på om kylskåpet verkligen stod i köket eller om det hade förflyttat sig in i sovrummet.

Nu återstår endast nio dagar kvar i kalla Sverige sedan bär det av till Thailand med familjen. Gud så underbart det ska bli! Det kommer dock att kännas lite tomt då Mr J inte följer med detta år, jäkla lumpen!


En redig brun hög och en liten stinkande kaka...

Vaknade upp denna morgon, packade ihop en del av mina tillhörigheter och tog därefter en förmiddagspromenad i det härliga snövädret. Lill-mazdan stod så snällt parkerad på det vanliga stället, när jag efter promenaden, skulle hämta upp syster på tågstationen för att bege oss hem till mamma och pappa på Hjortronvägen. Katt- och blomvakt står nu på schemat för några dagar framöver.. (inte för att jag tror att blommorna promenerar iväg men katterna lär behöva lite MAT och sällskap.)

Vi blev hjärtligt välkomna av en stark bajs-lukt så fort vi öppnat ytterdörren, och där stod de små liven, så oskyldiga på hallgolvet. Den ena hade lagt en redig brun illaluktande hög på det fina trägolvet och den andra en liten stinkande kaka av annat slag. Jag som hade tänkt att ta hem de små liven till mig något tag men där rök deras chans, ordentligt.

Efter lite skurande och vädrande kom vi på andra tankar och bakade därför lite muffins. Choklad- samt vanligmuffins med äppelbitar.

När smeten var upphälld och fördelad i formar samt den resterande delen uppäten diskade jag och Sara.. Ja ni ser ju själva!

Resultatet blev tillslut en riktig höjdare, ja vi har faktiskt provsmakat!

Detta var vår dag i det stora hela. Nu väntar lite mat och därefter ska lill-mazdan ta min till Tranan för en kvälls arbete. Jag hoppas er dag har varit lika spännande som min!


Lunchar i min ensamhet



Sitter nu ensam vid vårt köksbord efter dagens träningspass och äter upptinad tacopaj sedan i fredags. Mr J har återvänt till Stockholm för ytterligare elva dagar i skogen. Saknar honom så innerligt mycket, min älskling!



En liten förändring i hemmet

Igår kom världens bästa pappa förbi med hammare och spik och vips så fick vi det såhär fint i sovrummet!


Dagens: Baconlindade Järpar

Vår Alla Hjärtansdag middag blev väldigt lyckad må jag säga! Jag tänkte därför lägga ut receptet här för er intresserade.

Baconlindade Järpar:

400 g nötfärs
½ gul lök
2 medelstora kokta potatisar
1 ägg
½ dl grädde
½ dl vatten
1 tsk salt
1-2 krm svartpeppar
1 msk dijonsenap

Skala och hacka löken fint. Bryn den i smör tills den är glansig. Riv potatisen fint. Blanda färs, lök, potatis, ägg, grädde, vatten, salt, peppar och dijonsenap. Forma till avlånga järpar. Stek järparna runt om ca 5 minuter på svag värme. Linda in varje järpe i en baconskiva och lägg i en ugnssäker form. Stek i ugnen ca 20 minuter i 200 grader.


Supergott och superenkelt!



Alla Hjärtansdag

Vaknade upp av det underbara solskenet som lyste rakt in genom sovrumsfönstret och kom på att det är Alla Hjärtansdag idag. Beslutade mig för att överraska min älskling med frukost på sängen. Några minuter i köket och ett par mackor med hjärtformad kaviar senare gästade jag sovrummet och där låg Mr J med en chokladask som han köpt till mig, åhh sötnos!

Mamma och pappa kom förbi en sväng på en kopp kaffe och bjöd oss på en ask hjärtformade geléhallon! Mycket omtänksamt av dem tycker jag. Därefter plingade det på dörren och svägerskan Malin gästade oss med presenter så att det stod härliga till. Jag fick en otroligt fin blomma att ha på köksbordet och en oerhört fin ljuslykta! 

Efter två omgångar fika bär det nu av mot mataffären för att inhandla lite ingredienser till kvällens Alla Hjärtansdag middag tillsammans med älsklingen. Vi ska nämligen försöka oss på ett nytt och spännande recept. Om maten blir lyckad lägger jag förmodlingen in receptet vid ett senare tillfälle.





 


Only one to go..

Mr J befinner sig idag hemma hos föräldrarna i Fjäle. Fick nyss veta att han myst runt på en liten skotertur i Fjäleskogarna. Jag hade dock bokat tvättstuga hela dagen, då jag visste att Mr J hade en del lumparkläder att tvätta, så jag fick stanna hemma i lägenheten denna dag.

Vardagsrumsbordet är sedan några dagar tillbaka färdigmålat så jag tänkte lägga ut en före och efter-bild. Nu återstår köksbordet, only one to go..

Före:






Efter:




Lite nytt i hemmet

Under dagen hann vi även med att sätta upp en hylla i lägenheten, det blev superfint!



"Lite pli har de allt fått på honom.."

Denna dag startade redan 07.30 för oss här på Trädgårdsgatan. Min sötnos gjorde i ordning frukost på sängen åt mig så att jag fick sova några extra minuter innan morgonträningen. Lite pli har de allt fått på honom under lumpartiden:) Jag promenerade iväg till Sporthallen för ett core-pass med Emilia och Mr J lade sig i sängen med laptopen på magen. Väl hemkommen en timme senare var sängen bäddad och lägenheten städad samt golven dammsugna - vilken prins jag har!

Den resterande delen utav dagen spenderades tillsammans med pojkvän och svärföräldrar. Jag fick en födelsedagspresent i efterskott, ett otroligt efterlängtat och välbehövt diskställ och en fin blomma. Vi blev bjudna på lunch på Lilla K och sedan bar det av till lägenheten för lite fika - supergoda muffins som min kära mormor bakat och hängt på dörren. Vi fick även tre jättefina ljuslyktor av svärföräldrarna under dagen.



 
Nu har Mr J och jag ätit tacopaj sedan gårdagen och chokladpuddingen väntar i kylskåpet, själva ligger vi i soffan och myser framför tvn, helt perfekt!



Världens bästa

Är världens lyckligaste just nu som får tillbringa natten med världens bästa pojkvän! <3



Dagens: Tacopaj

Idag kom baby hem, ÄNTLIGEN, efter elva långa dagar. Jag måste dock medge att dessa elva dagar har förgyllts utav min kära syster, vad skulle jag göra utan henne? Denna kväll var det storkok på gång i vårt lilla vita kök. Amanda hade bestämt visst bestämt sig för att ta sig an en tacopaj, och vilken succé det blev hos oss båda! Denna gång har jag söta mamma att tacka för receptet.

Nu har jag inte tid att sitta här längre. Jag måste erkänna att en Beck-film med Mr J hägrar mer än denna dator.

Ha en trevlig kväll alla!



Spagetti Carbonara

 

Denna kväll har jag överträffat mig själv, jag har lyckats göra en otroligt god Carbonara. Jag som annars knappt kan steka köttbullar. Jag har min kära svägerska Malin att tacka för detta recept. Förhoppningsvis blir pojkvännen glatt överraskad av mina matlagningskunskaper när han kommer hem :)

 


Vi går mot härliga tider



Idag när solen sken så fint var det extra gott med lite grape till eftermiddagsfika. Vårkänslorna spirar!



Myskväll med flickorna

En väldigt trevlig kväll med smaskigt fika och härligt umgänge har vi haft här på Trädgårdsgatan. Det var så roligt att samlas igen, då vissa av flickorna har bosatt sig på andra orter efter skolans slut. Andra bor kvar i staden men det tar tyvärr alltför lång tid mellan gångerna.

Emilia kom med en gullig påse full med små presenter som alla var väldigt uppskattade från min sida. Hon är så gullig och påhittig! Maria och Karina kom med en vinflaska och serpentiner i Sveriges färger. Jag som inte annars är någon vindrickare fick smaka på ett riktigt utsökt vin denna kväll och har härmed ändrat min uppfattning!

Detta var vad som bjöds på under kvällen i dryckesväg.

 

Emilias presenter.

Den uppskattade vinflaskan.

 

 

 



Dagens "att göra-lista"

Skära tulpanerna jag fick igår
Måla rumsbordet (får eventuellt bli en morgondagssyssla)
Boka träningspass
Träna spinning
Äta lunch
Ringa hyresvärden
Ringa mormors syster och tacka för presenten
Städa innan flickorna kommer på födelsedagsfika
Diska
Bädda
Duscha

Göra i ordning fika

Detta skall hinnas med innan 18.00, önska mig lycka till!



Bildgalleri från den stora dagen

Min familj samt mina nära och kära förgyllde verkligen min födelsedag. Ett stort tack till alla, ett speciellt tack till min älskade familj. Spenderade natten till den åttonde på Hjortronvägen där mamma hade gjort i ordning ett rum åt mig, syster var väldigt snabb med att överta mitt rum. Gulliga mamma hade till och med hängt upp en badrumshandduk åt mig med motiveringen: "Gumman, du ska aldrig behöva känna dig som en gäst i det här huset." Åh, söta du! 


Började såklart 20-års dagen med att besöka Systembolaget :)










Av mamma och pappa fick jag en digitalkamera, coupe glas av Lasse Åberg samt en berlock till mitt armband de gav mig i 18-års present. Berlocken föreställer min månadsblomma. Hjärtberlocken fick jag av mormor, den betyder: mormors lilla hjärta. Jag fick även denna fina bukett med tulpaner :)


Av syster fick jag dessa fina bokstäver i trä.




Förutom berlocken fick jag denna mysiga pläd och otroligt bra handmixer av mormor.


Mormors syster kunde tyvärr inte komma men hon skickade en fin blomma och en välbehövlig slant.

.
Denna fina ljusstake kom från morbror med familj.



Av farmor, bror, fastrar och farbror samt kusiner fick jag dessa presentkort på Såfin.


Av min vän Maria och två kusiner fick jag dessa läckra bordstabletter.

Återigen ett stort tack till er alla!






 


En efterlängtad dag

 

Idag är det MIN dag!

 


Nattpyssel

 

Klockan har för länge sedan passerat midnatt och jag är nu hemkommen från kvällens arbete, gick galant! Sitter nu alldeles ensam på soffkanten då syster kastat in handduken, gått och lagt sig i den stora, mjuka dubbelsängen. Perfekt tänker jag, då är den förhoppningsvis uppvärmd och klar tills det är min tur att krypa ned.

Dagens vila gjorde susen, är nu åter pigg som en nötkärna. Har lagt i en växel och knåpat klart med våra soffkuddar nu på nattkvisten, vilket känns underbart - ett steg närmare en färdig lägenhet.

Nu börjar även mina små ögonlock svida och sakta glida nedåt för att snart få stängas. Bäst att gå till sängs nu med detsamma.


Inte helt hundra..

 

Vaknade upp denna morgon med huvudvärk och halsont, inte världens bästa början på en härlig lördag. Det gäller dock att lyssna på kroppen så idag ska jag mysa ned mig på soffan med en bok i handen och en skål godis nära tillhands. Ska försöka kurera mig till kvällen då det vankas jobb bakom bardisken.



En riktig hemmadag..

Denna fredag fick bli en riktig hemma-fredag, helt i min ensamhet då Mr J fortfarande befinner sig i någon skog långt borta och syster är i skolan. Denna förmiddag har jag passat på att diska undan det enorma berg som bildats på bänken under veckan, läst lite Hänt Extra som mormor tagit hit samt promenerat ned till Apoteket för att inhandla Lagellacks remover. Nu ska jag mysa ned mig på vår stora divan och öppna boken Snabba Cash innan det är dags för lite fredagsträning. Vad kvällen har att erbjuda återstår att se!



Bildgalleri

Syster och jag tog en ordentlig sovmorgon denna dag, enda till tolv! Därefter tog vi lill-Mazdan hem till föräldrarna på Hjortronvägen, där Sara sprang runt som ett yrväder på jakt efter bikinin och jag passade på att gosa med mina underbara katter. Vi tog en riktig simtur på Sporthallen inkluderad med några rederliga bastuminutrar. Nu sitter vi här i lägenheten och äter lite middag innan jobbet väntar. Här kommer även ett litet bildgalleri på vår nästan färdiga lägenhet.

Badrum och hall



Hallen från olika vinklar

Badrummet



Hall och matrum

Sovrum




Kök




Vardagsrum




Foto: Sara Larsson - http://saraevelinaa.blogg.se




En enorm längtan

 

Jag längtar så otroligt mycket tills Du kommer hem på heltid, tills Du är hos mig föralltid!

 


Bästa vänner

Bara för att du är den du är!



Skumbad

Efter kvällens tuffa träningspass var det skönt att komma hem och lägga sig i ett hett skumbad tillsammans med syster och massivs med levande ljus. Det är alltid trevligt med lite sällskap.


 


Syster blir tillfälligt min inneboende..

Något bildgalleri, som planerat, blev det ej av med då tiden helt enkelt ej räckt till denna fullspäckade dag. Mamma och syster har varit här stora delar av dagen och hjälpt till med både det ena och det andra, vilket jag är väldigt tacksam över. Rättare sagt är det mamma som varit mest i farten, då Sara stoppade i ett par sladdar i datorn samt i vägguttaget och sedan slängde sig nöjt i soffan vid datorn. Pappa kikade även förbi och inspekterade taket i köket, han är nämligen snäll och hjälper mig med kökslampan imorgon. Tänkte fota lägenheten under morgondagen och förhoppningsvis lägga ut ett litet bildgalleri då. För en liten stund sedan kom syster in genom dörren med händerna fulla. Hon ska nämligen bli min inneboende i några dagar då min Mr J ligger i lumpen. Nu blir det till att diska, byta om och bege sig till Sporthallen där ett hårt core-pass väntar.

Ha en bra kväll alla!








RSS 2.0